År 1996 gjorde Tuomas Holopainen en trespårsdemo, som så småningom ledde fram till skivkontrakt för hans nya band Nightwish. Snabbspolar vi lite drygt 20 år framåt har Nightwish genomfört över 2000 konserter, sålt mer än åtta miljoner skivor och blivit ett av Europas största metalband. Den 2 november 2018 intar Nightwish Partille arena!

For english: Please use our integrated Google Translate feature. Click on the translate button at the bottom of this page. 

Nightwish

Nightwish är en finsk succésaga utan motstycke. Året efter demon som ledde till deras skivkontrakt släppte de debutalbumet ”Angels Fall First”, som sålde guld på hemmaplan. Därefter har samtliga bandets sju studioalbum toppat den finska albumlistan samtidigt som Nightwish erövrat resten av världen.

Med deras bombastiska sound, storslagna melodier och operatouchande sång är Nightwish den starkaste orsaken till den symfoniska metalens ökade popularitet sen 90-talet. Låtar som ”Amaranth”, ”Wish I Had An Angel” och ”Bye Bye Beautiful” har blivit klassiker och bandet har nått långt utanför den traditionella metalsfären.

Turnén DECADES: WORLD TOUR 2018 sammanfaller med en helt ny, karriärsspännande samlingsskiva och under turnén utlovas en spektakulär låtordning fylld av överraskningar från Nightwishs långa, framgångsrika karriär.

2 november 2018. Dörrar öppnar klockan 18.30. Konserten startar klockan 20.00. 13 års åldersgräns. 

Rullstolsplatser: Kontakta oss på partillearena@partille.se om hur du går tillväga för att köpa rullstolsanpassade platser. 

Information

Viktig garderobsinformation! Du som har ståplatsbiljett hänger av dig i garderoben på entréplan. Du som har sittplatsbiljett använder garderob på plan 2. 30 kronor, endast kontant och Swish.

FÖR SMIDIGARE INPASSERING
Biljetter: Ha biljetten framme! Utskrivna biljetter föredras, men det går även att scanna biljett i mobilen. Om du visar din biljett via mobilen måste skärmen vara hel och vi ber dig att på förhand ha skruvat upp ljusstyrkan.

Väskor: Alla väskor kommer att undersökas. Måste du inte ha med dig väskan? Lämna den hemma.

Bil och kollektivtrafik
Det finns begränsade parkeringsmöjligheter i anslutning till arenan, varför vi rekommenderar att åka med kollektivtrafiken. Läs mer här.

Mat och dryck
På arenan finns fyra kiosker med lättare utbud av tilltugg och dryck samt en restaurang. I restaurangen finns både mat och dryck.

Merchandise
Finns på entréplan, endast kontanter.

Boka bord till restaurangen här.

OTILLÅTNA FÖREMÅL
Mat, dryck och professionella kameror får inte tas med in på arenan (mobilkameror och pocketkameror utan löstagbart objektiv är okej). Saker som kan användas som tillhygge (däribland paraplyer) eller framkalla olyckor/skadegörelse får inte heller tas med in.

Vi hoppas att du respekterar de bedömningar som vakterna på plats gör - deras jobb går ut på att skydda både dig och övriga konsertbesökare.

Hålltider

Preliminära tider för kvällen:

Dörrarna öppnar klockan 18.30.

Förbandet Beast In Black går på klockan 19.25.

Nightwish börjar klockan 20.45.

Slut cirka klockan 22.30.

Vad får jag ta med in?

Du kan ta med:

Snacks, mindre godis. 

Tunnare jackor eller kavajer.

Mobilkamera.

Små väskor/handväska, storlek A4.

 

Du får inte ta med:

Selfiesticks.

Mat och dryck.

Knivar, vapen eller stickande/skärande föremål.

Flaggor med pinne.

Stolar.

Pyroteknik.

Stora väskor, över A4 (skall lämnas in i garderob.

Professionella videokameror utan tillstånd.

Kameror med teleobjektiv med zoom över 55 mm utan tillstånd.

Ljudinspelningsutrustning.

Djur.

Skateboards och rullskridskor eller liknande.

 

 

 

Kategorier: Musik