Lördagen 25 november 2017 är det dags för kampsportsfest av stora mått! För alla som gillar stående fighting och snygga slagväxlingar i världsklass är det här ett tillfälle man verkligen inte får missa.

Några av världens största kampsportsstjärnor kommer denna kväll att kliva igenom ringrepen för att försöka sig på allt ifrån professionella världsmästartitlar till prestigefyllda superfightvinster.

Allmän information

Fight card och information om evenemanget publiceras löpande på ROK-sidan.
Nyheter kan även läsas på Facebook-sidan.

Kvällens hållpunkter

Partille Arenans restaurang & bar är öppen från kl. 12
Dörrarna öppnas kl. 17:00
Förmatcherna startar kl. 18:00
Huvudkortet startar kl. 19:00
Galan beräknas avslutas kl. 22:00

Biljettinformation

Sittningen i Partille Arena rymmer endast 4000 platser. Vi vill därmed uppmana alla trogna fans att vara ute i god tid.

Om matcherna

CONSTANTINO NANGA vs. ARTUR KYSHENKO

Constantino eller Costas som han kallas för av sina närmaste, har med sina 21 år lyckats slå sig upp till att bli Nordens bästa thaiboxare i viktklasserna kring 75-80 kg. Med sina rötter i Farsta i Stockholm, har Costas tränat thaiboxning under ledning av den tidigare kampsportsstjärnan Thomas Rasmussen.

Costas har 28 matcher totalt. Han har 22 vinster varav 10 via KO och 6 förluster. De flesta av dessa matcher har han gjort som amatör.

Han är flerfaldig svensk mästare och lyckades nu, som den andra svensken i historien, att ta ett silver i amatörthaiboxningens mest prestigefyllda turnering World Games. En final där flera ansåg att han gav bort guldet för att han presterade för lite.

Artur Kyshenko är en 30-årig ukrainsk kampsportare från Odessa. Han började sin kampsportskarriär med boxning vid 11-årsåldern. När han var 12 år gick han över till thaiboxning.

Som amatör har Kyshenko haft en lysande karriär. Med sina imponeranden 132 matcher (119-13-0 45 KO’s) lyckades han att erövra Europatiteln i thaiboxning 2004 och sedan världsmästare 2 år i rad (2006 och 2007 IFMA A-klass).

Kyshenko har som profesionell fighter åstadkommit ännu mer. Han har hittills hunnit med 83 matcher (69-12-2, 34 KO’s). Han kvalade in till K-1 Max genom att vinna den östeuropeiska kvalturneringen 2006. Därefter slog han sig till K-1 Maxfinalen och gjorde en magisk match mot Masato. En match som spred hans namn över hela kampsportsvärlden bl.a. till Sverige då han fick sin första matchinbjudan 2009.

IMAN BARLOW vs. SOFIA OLOFSSON

Iman Barlow är en 24-årig brittisk thaiboxare från Leicester. Hon började träna thaiboxning när hon var 4 år gammal. Innan hon blev professionell thaiboxare hade hon närmare 100 junior-/amatörmatcher. Hon hade sin första proffsmatch i Thailand vid 12-årsåldern. Iman instruerar Muay Thaiklasser för män och kvinnor på hennes fars gym.

Iman är 165 cm, matchar i -54 kg klassen och har totalt gjort 99 matcher, vunnit 91 av dessa varav 30 genom knockout. Hon har endast 5 förluster och 3 oavgjorda.
28-åriga Täbytjejen, Sofia Olofsson, har tagit över thaiboxningsvärlden som en storm.

Hon började med thaiboxning som 18-åring. Innan dess spelade hon handboll i Täbys damlag.

Sofia ställde upp i Svenska Muaythai mästerskapen för första gången 2012 och fick då nöja sig med ett silver. 2013 kom hon tillbaks och vann SM. En titel som hon har vunnit årligen sedan dess.

Hon har hittills hunnit med 45 matcher av vilka hon har vunnit 39, 19 via knockouter och förlorat 6. Hon kommer till Göteborg med 18 raka vinster. Under 2017 har hon hittills hunnit med 5 matcher, 8 matcher under 2016 och 8 matcher under 2015.

DANIEL FORSBERG vs. OLE LAURSEN

Light heavyweigh. Finnen Daniel Forsberg möter dansken Ole Laursen i en nordisk kamp. 

Kategorier: Sport