Här hittar du som besökare svar på frågor du kan ha innan ditt besök.

Observera att det kan förekomma temporära bestämmelser om vad man får ta med sig in på varje enskilt evenemang. Kolla alltid respektive evenemangssida om det finns temporära bestämmelser för just det evenemanget.

Godkända föremål

 • Snacks och mindre godis, observera att Partille arena är en nötfri arena.
 • Tunnare jackor och kavajer.
 • Små kameror.

Förbjudna föremål

 • Paraply. Vid dåligt väder ställer vi fram paraplyhållare (obevakad) i entrén.
 • Selfiesticks.
 • Mat och dryck/alkohol.
 • Vapen.
 • Pyroteknik.
 • Väskor.
  Läs mer om väskförbudet på polisens webbplats
 • Professionella video- och systemkameror med objektiv över 55 mm. Tillstånd krävs.
 • Ljudinspelningsutrustning. Tillstånd krävs.
 • Djur.
 • Flaggor och banderoller - skym inte sikten för din granne!

Håll ett extra öga på evenemangsidan, där informerar vi alltid om det finns garderob och eventuella garderobsavgifter. Finns ingen information om garderob på evenemangssidan, har i regel evenemanget ingen garderob. 

Sektioner karta.png
Partille arena har totalt 30 sektioner fördelat på två sektionsnivåer. Den fasta scenen har två mobila scenläktare som vid större evenemang rullas ut och fungerar som sektionerna H och I.

Rullstolsplatser

Sektion N är Partille arenas primära sektion för dig som är rullstolsburen eller som har svårt att sitta. Beroende på evenemang kan det dock tillföras fler tillgängliga sektioner.

Virtuell rundtur i arenan

För alla frågor som rör bilder, logotyper och information om Partille arena – kontakta Partille arena på e-post: partillearena@partille.se.

Partille arena ligger mitt i centrala Partille, två mil öst om Göteborg. Besöksadressen är Arenatorget 2. 

Ja, du kan ta både tåg och buss. 

Klicka här för att läsa mer.

Ja, det finns ett antal parkeringsplatser i anslutning till arenan.

Klicka här för att läsa mer.

Ja, det finns fyra kiosker med lättare utbud av tilltugg och dryck samt en restaurang som drivs av John Scott’s. 

Klicka här för att läsa mer.

På varje enskild evenemangssida hittar du information om biljettköp. Partille arena håller många externa evenemang vilket innebär att arrangörerna själva ansvarar för försäljningen. 

Var kan jag köpa biljetter till IK Sävehofs matcher?

Du kan köpa biljetter till samtliga matcher på Sävehofs webbplats. Där kan du även läsa mer om rullstolsplatser till handbollsmatcherna. 

Sävehofs webbplats.

Min biljett är bortappad eller stulen, vad gör jag? 

Ersättning av biljett beror på vem som är arrangör och vilken aktör du köpt biljetten av, kontakta dessa för vidare åtgärder. Om du blivit bestulen ska du polisanmäla ärendet då din biljett är en värdehandling.

Ja, det är viktigt för oss att alla ska kunna besöka Partille arena.

Rullstolsbiljetter

I Partille arena är det många olika arrangörer som genomför evenemang. Därför kan de olika biljettsidorna se olika ut, och ha olika lösningar för hur du köper rullstolsbiljetter. Om det inte finns ett tillval för rullstolsbiljetter kan du alltid skicka ett e-postmeddelande till oss på partillearena@partille.se så försöker vi ordna det för dig. Som grundregel får man ha med sig en ledsagare utan extra kostnad. 

Parkering

Direkt utanför Partille arena finns tre parkeringsplater som är avsedda för personer med handikapptillstånd. Dessa parkeringar är avgiftsfria de första fyra timmarna. 

Läs mer om parkering här.

Ta sig runt i arenan

Hissar går mellan samtliga våningsplan och restaurangen, bowlingen och gymmet kan nås utan hinder av höga trösklar.

Toaletter

Varje våningsplan har handikappanpassade toaletter, även restaurangen och bowlingen har anpassade toaletter.

Åskådarplatser

Vid evenemang byggs en rullstolsramp efter ena långsidan på golvet. Biljetter på raden bakom rullstolsrampen säljs då som ”biljetter i anslutning till rullstolsplats” och är till för vänner och familj till de som sitter på rullstolsrampen.

Det finns inget hotell i Partille. Men 10 minuter från arenan hittar du Göteborgs samlade hotellutbud. 

Mötesrummen finns belägna på Partille Arena (Arenatorget 2) och är lämpade för möten och kurser. Det finns totalt fyra rum som delas av med flyttbara skiljeväggar. Ett rum har 14 sittplatser runt ett bord, plus 2 extrastolar. Alla fyra rum kan bokas och då inryms cirka 120 personer vid biosittning. 

I rummen finns en högupplöst projektor med tillhörande duk och whiteboard-tavla. Ta med egen dator! Vi har adaptrar för de flesta videokontakter, till exempel HDMI, VGA med mera. 

Villkor 

Catering av fika och/eller lunch sker genom kontakt med John Scotts restaurang i Partille arena. Ingen annan får användas då denne aktör har avtal på försäljning i Partille arena. Notera att det är självservice som gäller på plats i Partille arena. 

Partille kommun ansvarar för uthyrning av mötesrummen. 

Klicka här för att skicka e-post för att göra en bokningsförfrågan.

Ja, Partille arena har ett eget wifi-nätverk för besökare.

Oftast är det externa aktörer som hyr in sig i arenan och ansvarar för evenemanget. Du hittar arrangör under respektive evenemang. 

I A-hallen får det plats drygt 4000 sittande besökare vid idrottsevenemang och drygt 6025 sittande och stående när den fasta scenen används för konserter och andra evenemang. 

Bygget inleddes 2013 och arenan stod klar sommaren 2016.

2012 beslutade man i Partille kommunfullmäktige om att kommunen skulle få en ny arena, en arena som skulle tillgodose Partilles invånare med nya lokaler och utrymmen för föreningsverksamhet, skolidrott och kultur- och idrottsevenemang. Partille arena är kommunalt ägd och fastigheten ägs av det kommunala bostadsbolaget Partillebo.

Hör gärna av dig till vår e-post om du inte hittade svaret på din fråga på vår webbplats. 

Notera att de flesta frågor om specifika evenemang, så som biljettfrågor med mera, hanteras av arrangören för respektive evenemang. 

Kontaktuppgifter

E-post: partillearena@partille.se.