NYTT DATUM 29 april 2023. Köpta biljetter gäller! I december 2017 spelade Helloween - Pumpkins United inför ett utsålt Partille Arena i Göteborg och slog publikrekord. Nu har de slått sig ihop med HammerFall för "United Forces Tour 2023". En kväll som kommer att bjuda på både svensk och tysk metal, kan det bli bättre?

Andi Deris i Helloween säger följande: Vi är jätteglada över att ha med våra vänner i HammerFall på turnén. Redan 2022 spelade bandet in Crimson Thunder-plattan i min studio på Teneriffa och vi hade verkligen kul tillsammans. Det här megapaketet kommer att vara ett metalspektakel som slår till med full kraft! 

Oscar Dronjak i HammerFall säger följande: Vi är så enormt peppade inför det här! Inte bara för att vi får turnera igen efter två låååååååånga år utan att ha stått på scen, men vi får göra det med ett band vi älskar och som var en stor inspiration för oss när vi bildade HammerFall. United Forces Tour kommer att bli nåt utöver det vanliga, räkna med det. Missa inte chansen!

Helloween är en av tysk metal mest respekterade metallexporter och sedan debuten 1985 har de gjort legendariska album som "Keeper Of The Seven Keys" och "Walls Of Jericho". Ända sedan gitarristen Kai Hansen länmade bandet 1988 och sångaren Michael Kiske lämnade bandet 1993 har fans över hela världen frågat sig om det någon gång kan vara tänkbart med en återförening. År efter år har fansen fått vänta men 2017 var väntan äntligen över. Under namnet Helloween - Pumpkins United har Michael Weikath, Michael Kiske, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Andi Deris, Sascha Gerstner och Dani Löbe turnerat till fansens stora glädje.

HammerFall grundades i Göteborg 1993 och består idag av medlemmarna Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin. Sedan debutalbumet ”Glory to the Brave” som släpptes 1997, har HammerFall släppt hela elva studioalbum och kommer hinna släppa ett nytt album innan turnén!  

Arrangör: Triffid and danger

Kategorier: Musik, Kultur