Notera att konserten har flyttats från 29 april 2023 till 9 september 2023. Redan köpta biljetter gäller och behöver inte bytas ut. Helloween är en av Tysklands mest respekterade metallexporter och sedan debuten 1985 har de gjort legendariska album som ”Keeper Of The Seven Keys” och ”Walls Of Jericho”.

Ända sedan gitarristen Kai Hansen lämnade bandet 1988 och sångaren Michael Kiske lämnade bandet 1993 har fans över hela världen frågat sig om det någon gång kan vara tänkbart med en återförening. Väntan var äntligen över när Michael Weikath, Michael Kiske, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Andi Deris, Sascha Gerstner och Dani Löbe återförenades 2016.

Sen Helloween startade har bandet släppt 16 studioalbum, tre livealbum, tre EP och 30 singlar. De har blivit tilldelade 40 guld- och 6 platinapriser samt sålt över 10 miljoner plattor världen över. Helloween har även fått smeknamnet ”fadern av power metal”.

Oscar Dronjak i Hammerfall säger följande:

Vi är så enormt peppade inför det här! Inte bara för att vi får turnera igen efter två låååååååånga år utan att ha stått på scen, men vi får göra det med ett band vi älskar och som var en stor inspiration för oss när vi bildade HammerFall. United Forces Tour kommer att bli nåt utöver det vanliga, räkna med det. Missa inte chansen.

Dörrar

Klockan 18.30. 

Åldersgräns 

13 år. 

Kategorier: Musik, Kultur